Planning consent granted for Chipping Campden development

Chipping Campden has had a cricket club since 1867 moving to its current site in 1971 when the current pavilion was constructed.  With a thriving membership the club is now looking to replace the existing clubhouse with a modern facility which will serve the community for the next 50 years. The practice were appointed by the club in 2016 to develop proposals which combined the construction of a new pavilion with residential development of a portion of the site.

Working within an Area of Outstanding Natural Beauty the practice was involved in the process of public consultation and engagement with the planning authority to gain a planning consent in July.

The scheme incorporates three new detached dwellings designed to reflect the context and overlook the cricket pitches.

Center Parcs Woburn

Work is nearing completion at the Center Parcs at Woburn. The practice have been supporting ISG Plc on the technical design of the 625 single and two storey lodges within the forest. Center Parcs have generated a raft of great promotional material including this video of the construction process.

Living Wall at Aston University

The second phase of Aston University’s redeveloped sports provision at Woodcock Street is well underway with the primary steelwork completed and the masonry elements beginning to create a real sense of the completed building. One of the most exciting features is the living wall which will wrap the new squash courts in a planted ‘green’ wall. Designed specifically for this location by Ed Sharkey Associates, the selected plants will change appearance throughout the year, and support insects and the wildlife which feed on insect life. The living wall is growing off-site before it’s installation early in 2013 (see photo) by Speller Metcalfe and Biotecture.

Aston University Sports Centre

The second phase of the redevelopment at the Doug Ellis Woodcock Sports Centre for Aston University began on site in July and is due for completion in Spring 2013.

Speller Metcalfe were appointed in June to construct the project, beginning in the summer with repairs to the structure of the original historic building. The new build element of the project includes a sports hall, squash courts, spectator areas and changing facilities. Innovative features incorporate into the facade include the steel mesh cladding and a living green wall on the elevation to Woodock Street.