RDA Lowlands is completed on site

The new national office for RDA (Riding for the Disabled Association) has now been handed over to the charity at its site Lowlands near Warwick. Earlier phases saw the refurbishment and extension of an indoor menage, however the final phase gives RDA training and office space and creates a contemporary face for the public visiting the site.

Construction work was undertaken by Greswolde Construction, with a consultant team including Starkey Button, Couch Consulting and Greenways.

Livestock Technology Centre completed on site

Abingdon & Witney College’s new Livestock Technology Centre has completed on site. The project which includes the construction of a new indoor riding school will extend the College’s potential to integrate technology into their courses. It features both a large practical space, changing and bio-security areas and a theory teaching room.

The new building will be used to teach animal husbandry across a wide range of livestock. Working closely with the farm manager and the Head of the Faculty the fit out was coordinated with the shell building to create a facility that both reflected a real work environment and had the IT infrastructure to support the technology.

Photographs courtesy of PMP Consultants.

Latest images from RDA Lowlands

Works are progressing on site at RDA (Riding for the Disabled Association) Lowlands Equestrian Centre on their new spectators area for the indoor menage, training accommodation and new offices. Due for completion in 2019, Greswolde Construction are completing the project in phases, the first of which is before Christmas.

Above, outdoor viewing area

Above, indoor viewing area for 150 people

Above, exterior of new training and office building

For images of the completed project see our post from February 2017.

Post 16 Centre completed for Sidney Stringer Academy

The extension to Sidney Stringer Academy has been completed ready for occupation in September by the school. Constructed by A M Griffiths the steel frame extension provides a learning centre, social space, classrooms and office for the school’s thriving sixth form. The design responds to the original RIBA awarding building wrapping the poly-chromatic grey cladding around the first floor extension whilst retaining parking for visitors at the ground floor.

The design team included PMP Consultants, Halligan Associates, Shire Consulting, OCC QS and Cundall Acoustics.

Above, images courtesy of PMP Consultants of building prior to fit out.

Planning consent granted for Chipping Campden development

Chipping Campden has had a cricket club since 1867 moving to its current site in 1971 when the current pavilion was constructed.  With a thriving membership the club is now looking to replace the existing clubhouse with a modern facility which will serve the community for the next 50 years. The practice were appointed by the club in 2016 to develop proposals which combined the construction of a new pavilion with residential development of a portion of the site.

Working within an Area of Outstanding Natural Beauty the practice was involved in the process of public consultation and engagement with the planning authority to gain a planning consent in July.

The scheme incorporates three new detached dwellings designed to reflect the context and overlook the cricket pitches.